Varkenshouderij

Nieuws

‘Handelsakkoord goed nieuws voor varkenssector’

Rabobank noemt het handelsakkoord tussen de EU en Japan ‘goed nieuws voor de varkenssector.’

De vorige week getekende overeenkomst biedt volgens het wetenschappelijk bureau van de bank een wezenlijke mogelijkheid om de export van varkensvlees naar Japan op te voeren. Om maximaal te profiteren van het akkoord schrijft de bank dat de Europese varkenssector dient te investeren in haar productieketens en dient te werken aan betere relaties met de Japanners.

Exportbestemming Japan

Japan is een interessante exportbestemming. Op jaarbasis heeft het land behoefte aan ruim 2,5 miljoen ton varkensvlees, blijkt uit cijfers van Rabobank. De Japanse zelfvoorzieningsgraad voor varkensvlees daalt sinds 2013, tot vermoedelijk zo’n 48% dit jaar. De EU is al de belangrijkste leverancier van varkensvlees aan Japan.

Of registreer je om te kunnen reageren.