Varkenshouderij

Nieuws

Zeugenhouders noteren hoogste saldo in tien jaar

Het saldo in de zeugenhouderij over de afgelopen 12 maanden is het hoogste in de afgelopen 10 jaar.

Dat is te danken aan de hoge biggenprijzen in deze periode, alhoewel de biggenprijs vanaf juli dit jaar daalt. In september was de biggenprijs nog € 1,75 hoger dan in 2016. Daarnaast zijn de voerprijzen gedaald.

Daling vleesvarkensprijs

Ook in de vleesvarkenshouderij ligt het saldo van de afgelopen 12 maanden boven het langjarig gemiddelde, maar van een record is geen sprake. Vanaf juli daalde de vleesvarkensprijs. Die lag in september 4 cent lager dan in 2016. In verhouding daalde de varkensprijs afgelopen zomer harder dan de biggenprijs.

De daling van de vleesvarkensprijs wordt met name veroorzaakt door een groei van de Europese varkensstapel met 1%. Met name Spanje en Polen hebben hun varkensstapel flink uitgebreid.

Of registreer je om te kunnen reageren.