Varkenshouderij

Nieuws

Denemarken slacht minder vleesvarkens

Denemarken heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar 8,9 miljoen vleesvarkens geslacht. Dat blijkt uit cijfers van de Deense belangenorganisatie Landbrug & Fødevarer.

Daarmee hangen de Deense slachterijen minder varkens aan de haken dan in het eerste halfjaar van 2015. Toen werden nog 9,1 miljoen dieren geslacht, 2% meer dan in dit jaar.

Dat het aantal varkensslachtingen in Denemarken terugloopt is een trend die al een aantal jaren geleden is ingezet. In 2011 werden in het eerste halfjaar nog 10,2 miljoen vleesvarkens verwerkt in de Deense slachthuizen. Dat is een verschil van bijna 13% in vergelijking met het aantal varkensslachtingen in de eerste zes maanden van 2016.

De afname van het aantal slachtingen is te verklaren door de krimp van de Deense vleesvarkensstapel. Bij de julitelling van dit jaar werden 2,9% minder vleesvarkens geteld dan in juli vorig jaar. Bovendien nam het aantal zeugen ook iets af, dus een verdere afname van het aantal varkensslachtingen wordt verwacht.

Danish Crown schroeft slachtcapaciteit terug

De afname van het aantal slachtingen en de krimp van de varkensstapel was voor slachterij Danish Crown al reden voor het terugschroeven van de slachtcapaciteit in twee van zijn slachterijen in Denemarken. In totaal gaat het om een afname van 16.000 slachtingen per week.

Of registreer je om te kunnen reageren.