Varkenshouderij

Nieuws

NVV en LTO tegen meer mestverwerking in 2017

Varkenshoudersvakbond NVV en belangenbehartiger LTO Varkenshouderij zijn bijzonder teleurgesteld dat staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) wil dat in 2017 meer mest wordt verwerkt.

In de regio Oost gaat het verwerkingspercentage naar 52. In 2016 was dat 35. In Zuid-Nederland stijgt het percentage van 55 in 2016 naar 59 in 2017.

De belangenbehartigers zeggen voorstander te zijn van handhaving van de verwerkingspercentages van dit jaar. Reden is dat in het oosten onvoldoende verwerkingscapaciteit is en in het zuiden een aantal installaties niet draait omdat de vergunning uitblijft. LTO en NVV blijven aandringen op gelijkblijvende mestverwerkingspercentages in 2017.

2017 te vroeg

LTO en NVV zijn niet tegen meer mestverwerking, maar vinden 2017 te vroeg. Ze voelen zich gesteund door een Kamermeerderheid. Van Dam wil de mestverwerkingspercentages nog dit jaar in de Staatscourant publiceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.