Varkenshouderij

Nieuws

Nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest in Polen

Overheidsinstanties in Polen hebben 10 nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest gemeld.

Het gaat om wilde zwijnen die recentelijk op 10 verschillende plekken in Oost-Polen zijn aangetroffen, nabij de grens met Wit-Rusland. De zwijnen zijn veelal geschoten door jagers.

Ziekte dwarsboomt ontwikkeling Poolse varkenssector

De laatste uitbraken op commerciële bedrijven dateren van september. De Poolse overheid heeft verschillende maatregelen getroffen om verspreiding van het virus te beperken. Sinds de eerste uitbraken in 2014 zijn er 138 gevallen van ASF aangetroffen bij wilde zwijnen en 23 uitbraken op commerciële bedrijven. Voor de Poolse varkenshouderij en varkenshandel is het voorkomen van de ziekte een flink probleem dat verdere ontwikkeling van de sector dwarsboomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.