Varkenshouderij

Nieuws

NVV en LTO Varkenshouderij raadplegen leden weer

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en LTO varkenshouderij raadplegen de komende weken hun leden over de voorgenomen fusie.

De organisaties nodigen alle Nederlandse varkenshouders uit om 1 van de 7 bijeenkomsten bij te wonen. De avonden beginnen om 20.00 uur en zijn alleen toegankelijk voor varkenshouders.

Fusievoorstel

De besturen van NVV en LTO Varkenshouderij hebben op basis van de eerdere raadplegingsavonden een fusievoorstel gemaakt. Dat leggen ze de komende weken voor aan de Nederlandse varkenshouders. De reacties van de varkenshouders op het fusievoorstel worden betrokken in het vervolgtraject waarin de nieuwe organisatie vorm krijgt.

Eerdere raadplegingen

Tijdens eerdere raadplegingsavonden voor varkenshouders bleek dat er een breed draagvlak is om tot 1 belangenorganisatie voor varkenshouders te komen. In een enquête van Boerderij sprak drie kwart van de deelnemers zich uit voor een fusie. Voorwaarde voor het inrichten van een nieuwe organisatie is een sterke verankering in de regio’s, gaven de varkenshouders mee op de avonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.