Varkenshouderij

Nieuws

Varkenshouders snel om tafel met Dijksma

Amsterdam - Varkenshouders in Nederland willen snel met staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) om tafel om de nijpende financiële situatie in de sector te bespreken.

Varkenshoudersvakbond NVV zei maandag dat de uitnodiging is verstuurd, maar dat het gesprek nog moet worden gepland.

Export stimuleren

De varkenshouders willen onder meer in gesprek over stimuleringsmaatregelen voor de export. Ook willen ze dat de overheid maatregelen neemt om de productiekosten in Nederland te reduceren, om zo de concurrentiepositie te stimuleren. Volgens de varkenshouders gelden in Nederland aanvullende wettelijke eisen op het gebied van milieu en dierenwelzijn die verder gaan dan de Europese eisen.

Druk op varkensprijs

Door de Russische handelsboycot is de prijs voor varkensvlees fors onder druk komen te staan. Daarbij hebben varkenshouders in het recente verleden geen relatief goed jaar gehad waardoor ze over weinig financiële buffers beschikken.

Of registreer je om te kunnen reageren.