Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Jumbo zet verduurzaming vleesassortiment door

Veghel – In de Jumbo Supermarkten ligt vanaf volgende maand alleen nog varkensvlees met één ster van het Beter Leven Keurmerk. Dit maakt de grootgrutter donderdag bekend.

De varkensvleesproducten waarvoor het keurmerk nog niet voor geldt zijn delen van het varken waar veel vraag naar is en waarvan weinig beschikbaar is. Een voorbeeld hiervan is varkenshaas, omdat ieder varken maar twee van deze delen heeft.

Jumbo streeft naar een verdere verduurzaming van het vleesassortiment. Vanaf 2017 wil het alleen nog maar 'duurzamer vlees in de schappen hebben, waar mogelijk met het Beter Leven Keurmerk'.

Meer ruimte en afleidingsmateriaal

Hoe meer sterren op de verpakking staan, hoe diervriendelijker het vlees is geproduceerd. Varkensvlees met één ster Beter Leven Keurmerk betekent dat deze varkens meer ruimte hebben gehad in de stallen. Tevens is er beter afleidingsmateriaal aanwezig. Verder zijn de beren niet gecastreerd en is het vervoer van de boerderij naar de slachterij korter.

Laatste reacties

 • kantoor3


  geweldig zoals de supermarkten bezig zijn met verduurzamen en die soort shit.

  Deze gelegenheid moet we als primaire sector toch maar eens aangrijpen om die duurzaamheid ook wat beter verwaard te krijgen. Het varken van morgen of van gisteren of overmorgen wordt al niet betaald zoals het hoort.

  We zullen eens beginnen om de supers een fatsoenlijke vergoeding af te DWINGEN, want volgens goed overleg en onderhandeling werkt het toch niet.

  Laten we eens zeggen dat onze beter leven varkens 15 cent per kg extra op gaan brengen. Dan laten de supers tenminste aan de primaire sector zien dat ze verduurzaming echt heel belangrijk vinden.

  groeten Leo

 • boerkebrabant

  ook zouden we kunnen afspreken dat de supermarkt het vlees gewoon binnen 7 dagen gaan betalen! iplv wat boze tongen beweren pas na 3 maanden

 • c.putten

  iets wat onder de kostprijs betaalt wordt is kan niet met etiket duurzaam in het schap liggen.iets om ook actie voor te voeren

Of registreer je om te kunnen reageren.