Varkenshouderij

Nieuws 1941 x bekeken 5 reacties

Tevredenheidsonderzoek naar genetica op komst

Wageningen – Geelen consultancy wil de mening weten van varkenshouders over fokkerijorganisaties en hun producten. Het tevredenheidsonderzoek heet Fokscan. In de scan wordt onderscheid gemaakt tussen vrouwelijke en mannelijke fokdieren.

Het onderzoek is volgens Jan Geelen van het consultancybureau onafhankelijk en een initiatief van hem, niet van de fokkerijorganisaties. Vrijdag vindt een toelichting van de Fokscan plaats aan fokkerij- en ki-organisaties. Er zijn tien bedrijven uitgenodigd. Voorlopig tonen vijf organisaties interesse in deelname aan de scan.

Als er voldoende belangstelling is van fokkerijorganisaties om deel te nemen aan de scan, gaat er dit najaar een digitale vragenlijst naar duizenden varkenshouders. De antwoorden stellen bedrijven in de gelegenheid hun producten en dienstverlening aan de klanten verder te verbeteren.

Laatste reacties

 • w v gemert


  Brengt goed geld op voor Geelen, toegevoegde waarde zie ik helemaal niet  en tot slot BBA, boeren betalen alles

 • niet

  Helemaal mee eens!!! 

 • Geelen

  Beste meneer Van Gemert,

  Ik snap uw eerste reactie, maar als u meer over de onderzoeksopzet wilt weten, dan nodig ik u hierbij van harte uit om vanmiddag naar Wageningen toe te komen. Ik denk dat u er dan anders over gaat denken. Het onderzoek is juist voor de varkensfokkerijorganisaties een stimulans om het (nog) beter te doen bij de varkenshouders. Elke fokkerijorganisatie wordt namelijk vergeleken met het functioneren van de gemiddelde fokkerijorganisatie. En wie wil er nou middelmatig scoren?  U mag mij natuurlijk ook altijd bellen voor meer achtergrondinformatie over het onderzoek. 

  Met vriendelijke groet,
  Jan Geelen

 • brabantsduitserke

  meneer geelen kunt u die achtergrondinformatie niet bekentmaken op deze site?
  Dat gaat super snel . of moet u dat eerst vragen aan een fokkerijorganisatie.
  ik hoop dat u onafhankelijk bent, helemaal zeker ben ik niet 

 • w v gemert


  Jan Geelen wiens brood men eet wiens woord men spreekt. De fokkerij loopt achter bij de Denen m.i. daar heb je geen onderzoek voor nodig, gewoon gezond boeren verstand en bestuurders die daar over beschikken en dan nog wat daadkracht. Onderzoek overbodig.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.