Varkenshouderij

Nieuws 2060 x bekeken 1 reactie

Brussel niet zonder meer akkoord met vleesfusie

Brussel/Kopenhagen - De Europese Commissie gaat voor wat betreft de gevolgen voor de Deense varkens- en vleesmarkt niet zonder meer akkoord met de overname van slachterijbedrijf Tican door zusterconcern Danish Crown.

De anderhalve maand geleden aangemelde overname is daarom ter beoordeling doorgestuurd naar de Deense mededingingsautoriteit.

Gevolgen Deense markt

Voor wat betreft de gevolgen voor de Europese markt ziet de Europese Commissie geen problemen, maar in Denemarken wel. Beide coöperaties zijn verticaal geïntegreerde ondernemingen die in alle schakels van de waardeketen actief zijn.

Ook hebben ze buiten Denemarken vestigingen in dezelfde landen, namelijk in Groot-Brittannië, Polen en Zweden, aldus de motivatie van het mededingingscommissariaat in Brussel.

Eén reactie

  • koestal

    Zo krijgen de boeren nooit meer zeggenschap over de prijzen. Dat wil Brussel voorkomen . Daarom ook de acties in Frankrijk,de boeren mogen geen marktmacht krijgen van Brussel. Brussel is op de hand van de supermarkten. Het woord is aan de Deense boeren

Of registreer je om te kunnen reageren.