Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Agrifirm: extra aandacht voor markt

Apeldoorn – Veevoederbedrijf Agrifirm Feed roept in zijn nieuwsbrief varkenshouders op extra aandacht te schenken aan de economische situatie van hun bedrijf.

Aanleiding is de ongunstige ontwikkeling van de varkens- en biggenprijzen de afgelopen weken. De slechte markt dwingt varkenshouders om op deze ontwikkelingen te reageren, zoals reeds bleek bij een deel van varkenshouders, signaleert Agrifirm.

Maak een liquiditeitsprognose

Om vooraf tekorten te voorzien op de lopende rekening raadt Agrifirm varkenshouders aan een liquiditeitsprognose te maken. Een liquiditeitsprognose is een goed hulpmiddel om in te spelen op toekomstige tekorten op de lopende rekening. In het geval tekorten dreigen, biedt een prognose houvast om naar de bank te stappen en vooraf een oplossing te zoeken voor liquiditeitstekorten, schrijft Agrifirm.

Biggenafzet

Voor vermeerderaars of deels gesloten bedrijven met een biggenoverschot voorziet Agrifirm problemen met de biggenafzet. Zeker voor bedrijven die niet structureel biggen verkopen. Daarom vraagt Agrifirm huurstallen om koppels biggen op te leggen waar geen afzet voor is.

Verbeterpunten

In deze slechte markt is het belangrijker dan ooit om financieel top te draaien. Agrifirm roept daarom varkenshouders op met hun adviseurs in overleg te gaan en eventuele verbeterpunten te benoemen.

Laatste reacties

 • tinus888

  Denk dat Agrifirm wel een afdeling heeft die gratis een liquidatiebegroting wil maken
  Heeft iemand een link van een jaarverslag van Agrifirm met oninbare facturen?
  Ik zou graag wel een beetje korting willen hebben als ik de factuur binnen een week betaal,een procent of 10 ofzo

 • Jonas Brabant

  Agrifirm kan ik niks van vinden op internet, Forfarmers wel, 20 miljoen aan oninbare facturen over 2014. Zal bij Agrifirm niet veel anders zijn.

 • slutter

  Mijnvoer.nl  dwz   niet meebetalen aan de brokkenpiloten.

 • zon

  Voer blijven leveren aan boeren die het niet kunnen betalen en de rekening leggen bij de nette betalers.

  Door dit soort praktijken duurt de crisis alleen maar langer.

 • Tearpoal

  De prijs die voor voer betaald wordt is een zaak tussen verkoper(Agrifirm) en klant. Daar heeft de buitenwacht niets mee te maken. Ook de betalings termijn is hier een onderdeel van. Het is dan ook goed mogelijk dat ene klant 20% meer betaald dan de andere voor hetzelfde geleverd.
  En buitendienst medewerkers van voerfirma's maken zichzelf belachelijk als ze beweren dat dit niet aan de orde is.

 • zon

  @5,Agrifirm is een cooperatie daarbij mag er tussen de voerprijzen van hetzelfde voer niet veel tussen zitten behalve kortingen voor hoeveelheden,afstanden en automatisch betalen
  Als er wel veel tussenzit dan moet je je afvragen waarom ze de naam cooperatie nog dragen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.