Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

NVV introduceert de Verken-burger

Heteren - Tijdens de Algemene Ledenvergadering maandagavond heeft de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) de Verken-burger gepresenteerd.

Deze hamburger die alleen varkensvlees bevat, symboliseert de ambitie van de NVV om varkenshouders en burgers via dialoog en open dagen dichter bij elkaar te brengen. "Via dialoog en en transparantie wil de NVV de burger nauwer betrekken bij de varkenshouderij, zodat een breed maatschappelijk draagvlak ontstaat voor de varkenshouder en zijn bedrijf", zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

De naam Verken-burger heeft een dubbele lading. In het dialect staat het voor varken. Tegelijk staat het woord ook voor verkennen: de burger die de varkenshouderij verkent. Uit handen van Ingrid Jansen nam VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders maandag de eerste Verken-burger in ontvangst.

De Verken-burger is gemaakt door varkenshouders en NVV-leden Hans en Annet Joosten in Dodewaard. Zij zijn tevens slager en leveren vleespakketten.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.