Varkenshouderij

Nieuws 2815 x bekeken

Helft van de monsters besmet met PED

Deventer - Bij de helft van de monsters die Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) binnenkrijgt wegens verdenking op PED, wordt ook daadwerkelijk het virus aangetoond.

Bij de andere helft blijkt een andere ziekteverwekker de oorzaak te zijn. Extra diagnostiek is bij waterdunne diarree dus geen overbodige luxe, aldus de GD. "De extra diagnostiek levert cruciale informatie op voor de aanpak van de ziekteverwekker op het bedrijf. En als het toch echt PED blijkt te zijn, kan een overbodige antibioticumtherapie achterwege blijven." Hoeveel PED-monsters er per week binnen komen kan de GD niet zeggen, maar er komen nog steeds nieuwe besmettingen bij. Daarom blijft het volgens de GD zinvol om bij een verdenking mestmonsters op te sturen voor onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.