Varkenshouderij

Nieuws

Slachters verder als Belgian Pork Group

Brussel - Westvlees en Covalis, twee ondernemingen in de Belgische varkensvleessector, slaan de handen ineen. Dit meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw. De nieuwe groep, Belgian Pork Group, zal op jaarbasis meer dan vier miljoen varkens slachten. Dit is een derde van de Belgische markt.

De partners spreken van 'een versterking van de keten van de Belgische varkenshouderij en een antwoord op de aanhoudende crisis in de sector'. Westvlees en Covalis gaan samen om hun positie op de binnenlandse markt te bestendigen en te bouwen aan een duurzame toekomst op de Europese én mondiale markten. Daarover hebben de aandeelhouders een eerste akkoord bereikt, dat nog verder uitgewerkt moet worden.

Westvlees is als familiaal bedrijf al bijna vijftig jaar actief vanuit Westrozebeke en heeft vestigingen in Aubel (Lovenfosse), Moorslede (d'Hulster) en Staden (Lavameat) en slacht en verwerkt twee miljoen varkens per jaar.

Onder de varkensactiviteiten van Covalis horen de slachthuizen Comeco (Meer), Covameat (Wijtschate) en de activiteiten van Covalis zelf. De Groep Covalis, eigendom van de boerencoöperatie Covavee en van het investeringsfonds van Boerenbond, slacht en versnijdt jaarlijks 2,2 miljoen varkens.

Westvlees-topman Jos Claeys wordt topman van de Belgian Pork Group die circa 1.700 werknemers zal tellen. Belgian Pork Group zet in op het beheersen van heel de keten in de verwerking van varkensvlees en het specialiseren en automatiseren van de verschillende verwerkingseenheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.