Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

Zeeuwen bang voor varkensinvasie

Den Haag - Maandagochtend vertrok er vanuit Vogelwaard een bus met ruim veertig actievoerders naar Den Haag.

De aanhangers van de stichting Regionale Bestrijding Varkens Invasie protesteerden tegen de komst van twee megastallen. Bij de Raad van State diende maandag een rechtszaak tussen de gemeente Hulst en de twee Brabantse varkenshouders Welvaarts en Lavrijsen. De varkenshouders willen in de buurt van Vogelwaarde twee stallen bouwen voor in totaal 14.000 varkens. De gemeente Hulst heeft in 1994 een bouwvergunning voor de stallen afgegeven, maar na veel weerstand van omwonenden weer ingetrokken.

Vorig jaar stonden de varkenshouders in Breda voor de rechter, waar ze de rechtszaak tegen de gemeente Hulst verloren. Hierop zijn beiden in hoger beroep gegaan bij de Raad van State. De uitspraak van deze zaak volgt binnen zes weken.

Ook de ondernemers van het Nieuw Gemengd Bedrijf in Grubbenvorst stonden maandag voor de rechter. Vooruitlopend op een uitspraak van de Raad van State over een vergunning, onderhandelen ze alvast met nieuwe geldschieters, aldus het Financieele Dagblad. De Brabantse ondernemers Marcel en Jan Kuijpers praten met ABN Amro over een lening voor de plannen voor het stallencomplex voor meer dan 1 miljoen vleeskuikens en 30.000 varkens.

Laatste reacties

 • pinkeltje


  Vogelwaard?

 • agro1


  ach, b he???? niet op letten. wordt gewoon door een permanente stagiaire volgeschreven. betere illustratie van desinteresse en kennisachterstand is bijna niet mogelijk.

 • schapendoes

  Die megastallen en kleinere bioindustrie is nergens voor nodig. Een verstandig mens eet weinig of geen vlees. En voorkomt zo misschien een wereldwijde ramp met resistente bacteriën, waar onze oude ouders en jonge kinderen 'gewoon' aan dood gaan. Gevaarlijker dan IS e.d. Boerengeloof in steeds grotere vleesproductie is enger dan de radicale Islam, vind ik.

 • John*

  varkens horen bij mensen, wat de mens laat liggen zetten zij om in hoogwaardig vlees en mest waarvan weer nieuwe gewassen groeien. Varkens zijn een wezenlijk onderdeel van de geciviliseerde kringloop.

 • Hogman1

  Schapendoes neem de proef op de som en neem een enkele reis naar Syrie.
  Retour is niet nodig .
  U heeft namelijk aanleg om geindoctrineerd te worden.

 • alco1

  Hogman. Goeie!!

 • agro1


  schapendoes is dol op 'stapeltjes'. enne... muzelmannen eten geen zwijn.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.