Varkenshouderij

Nieuws

Dagelijks Bestuur NVV breidt uit met twee personen

Heteren - Het Dagelijks Bestuur (DB) van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) is uitgebreid met twee nieuwe leden. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NVV ging donderdagavond unaniem akkoord met de benoeming van Johan Walvoort (44) uit Loerbeek en Herma van Vilsteren-Makkinga (31) uit Zetten.

Het DB van de NVV is blij met de uitbreiding van het Dagelijks Bestuur. "Er spelen veel belangrijke dossiers. Zowel landelijk als provinciaal. Om de belangenbehartiging voor de leden optimaal te laten zijn, is uitbreiding van het bestuur zeer welkom. Niet alleen qua aantal personen, maar ook qua specialistische kennis. We zijn daarom zeer content met deze twee nieuwe bestuursleden", zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

Herma van Vilsteren is dochter van een varkenshouders uit Ommen. Onderwerpen waarin zij zich heeft gespecialiseerd zijn: ruimtelijke ordening, vergunningen, investeringsregelingen MIA/VAMIL en het opstellen van bedrijfsplannen, investeringsbegrotingen en liquiditeitsbegrotingen voor primair agrarische bedrijven.

Sinds enkele jaren woont zij met haar man en 1-jarig zoontje in het Gelderse Zetten en runt daar haar eigen adviesbureau. "Met mijn gespecialiseerde kennis op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en PAS wil ik mij nu graag inzetten voor het belang van alle NVV-leden", zegt Van Vilsteren. Zij gaat zich onder meer richten op de provinciale belangenbehartiging.

Johan Walvoort is geen onbekende voor de NVV-leden. Tot vorig jaar was hij voorzitter van de NVV-regio Achterhoek. Binnen het DB wordt Walvoort verantwoordelijk voor de financiën en het personeel. "De NVV is bezig met een professionaliseringsslag. Het is belangrijk dat de vereniging en het kantoor in Barneveld soepel draaien, zodat de andere leden van het Dagelijks Bestuur de handen vrij hebben om zich optimaal op alle dossiers te storten", zegt Walvoort over zijn taken binnen het DB. Johan Walvoort is getrouwd en heeft een dochter van 4 en een zoon van 1 jaar oud. In Loerbeek heeft hij een zeugenbedrijf.

Het Dagelijks Bestuur van de NVV bestaat nu uit zeven personen: Ingrid Jansen (voorzitter), Theo Duteweerd (vicevoorzitter), Frank Donkers (secretaris), Johan Walvoort (penningmeester en personeel & organisatie) Paul Wouters, Gert van Beek en Herma van Vilsteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.