Varkenshouderij

Nieuws

Drie nieuwe gevallen van PED

Deventer - Op drie bedrijven in Nederland is deze week de mildere variant van PED aangetoond. Op ruim twintig bedrijven is nu PED gevonden, waarbij het in de meeste gevallen om vleesvarkensbedrijven. Het grootste deel ervan ligt boven de rivieren.

De vrees bestaat dat het PED-virus makkelijker kan verspreiden, nu het is toegestaan om mest uit te rijden. Varkensbedrijven hebben dan immers meer contacten met mestauto's. De GD adviseert om ter preventie geen mest uit te rijden van besmette bedrijven in de nabijheid van niet-besmette bedrijven, geen machines en gereedschap te delen met andere bedrijven en mesttransportvoertuigen grondig te reinigen en ontsmetten voor ze te toe te laten op niet-besmette bedrijven en alleen een eigen aanzuigslang te gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.