Varkenshouderij

Nieuws

EU: varkensvleesproductie naar 23,8 miljoen ton

De productie van varkensvlees in de Europese Unie komt in 2025 uit op in totaal 23,8 miljoen ton. Ten opzichte van 2015 is dat een stijging van 2%.

Dat schrijft de Europese Commissie in een rapport met de vooruitzichten voor de middellange termijn.

Consumptie neemt af

Per inwoner wordt minder varkensvlees gegeten in 2025, verwacht de Europese Commissie. Dit jaar komt de consumptie nog uit op 32,6 kilo per persoon, terwijl in 2025 een consumptie van 31,8 kilo varkensvlees per inwoner wordt geconsumeerd. De vraag naar varkensvlees binnen de Europese Unie blijft gematigd.

Export steeds belangrijker

Naar schatting wordt de export van varkensvlees steeds belangrijker voor de Europese Unie. In het rapport schrijft de Europese Commissie dat de export met bijna 27 procent zal toenemen, naar 2,6 miljoen ton in 2025.

Of registreer je om te kunnen reageren.