Varkenshouderij

Nieuws

Voeradditieven niet heilig tegen virussen

Het toevoegen van voeradditieven Luprosil, Acid Booster en zout in twee keer de voorgeschreven hoeveelheid kan de overlevingstermijn van Corona-virussen verkorten. Echter geen van deze toevoegingen kan het virus geheel doden.

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit uit het Amerikaanse Minnesota.

Met mest besmet voer is een potentiële route om virussen te verspreiden. PED (Porcine Epidemische Diarree) en TGE-virus (Transmissible Gastro-Enteritis) zijn virusziektes bij varkens die diarree veroorzaken door beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. TGE en PED behoren tot dezelfde virusfamilie, de corona-virussen. In november 2014 is het virus voor het eerst sinds lange tijd ook weer in Nederland aangetroffen. In 2015 zijn er circa 50 PED-besmettingen door GD vastgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.