Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

I&R/VVL technisch in orde, wel veel vragen

Doetinchem - Het doorgeven van aan- en afvoermeldingen van varkens via de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en Varkenspost.nl verloopt de eerste twee dagen tamelijk probleemloos.

Dat laten beide organisaties weten. Sinds zondag 4 oktober is het doen van I&R-meldingen voor varkens in private handen.  Melden via het oude systeem van de Gezondheidsdienst voor Dieren is niet meer mogelijk.

Vragen over nieuwe regelgeving

Technisch loopt het goed en ook de aansluiting met overheidsdienst RVO.nl verloopt succesvol, zo laat een woordvoerder van de POV weten. De helpdesk krijgt veel vragen over de nieuwe regelgeving en over de databank zelf.

Al 3.000 meldingen

Leo Verheijen van Varkenspost.nl laat weten dat het melden bij de databank van De Groene Belangenbehartiger technisch goed verloopt. Hij zegt dat ze maandagmiddag al 3.000 meldingen hebben ontvangen. De Varkenspost-helpdesk krijgt wel regelmatig vragen om hulp bij het online invullen, laat Verheijen weten.

Volop gebruikmaken van databank POV

De POV laat weten dat volop gebruik wordt gemaakt van haar databank. Er hebben zich meer dan 2.500 varkenshouders aangemeld om de meldingen via hen te doen. Verheijen gaf eerder aan dat zich bij Varkenspost.nl 1.500 varkenshouders hebben aangemeld.

Hij weerspreekt het POV-geluid dat de cijfers bij hen niet in goede handen zouden zijn. Verheijen: "POV heeft de uitvoering van de databank in handen gegeven van commerciële partijen."

Informatieavonden

De POV organiseerde vorige week drie informatieavonden voor varkenshouders en handelaren. Zo'n 200 belangstellenden kwamen hier op af. Varkenspost.nl informeerde haar klanten via post en email.

Eén reactie

  • BW

    Mijn ervaring is dat het melden van de afvoer van een wagen varkens, net zo lang duurt dan het laden van een wagen varkens. Misschien kan Leo mijn varkens afmelden.

Of registreer je om te kunnen reageren.