Varkenshouderij

Nieuws

QS heft schorsing vijf Straathof-bedrijven op

Bonn - De Duitse ketenbeheerder QS heeft vijf van de bedrijven van zeugenhouder Adriaan Straathof in Duitsland weer opgenomen in het certificeringssysteem.

De in totaal elf Duitse bedrijven van de ondernemer werden op 18 december geschorst omdat hij in de deelstaat Saksen-Anhalt een beroepsverbod opgelegd had gekregen wegens ernstige tekortkomingen van de dierenwelzijnsregelgeving.

QS heeft op vijf bedrijven bij de naar aanleiding daarvan doorgevoerde extra controle geen dan wel geen zwaarwegende tekortkomingen kunnen constateren. Een en ander deelt het Westfälisch-Lippische Landwirtschaftsverband (WLV) mee. Straathof is als bedrijfsleider van de onderneming in Duitsland teruggetreden, maar vecht het beroepsverbod wel aan bij de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.