Varkenshouderij

Nieuws 2996 x bekeken 15 reacties

KDV klaar voor Varken van Morgen

IJsselstein - De Keten Duurzaam Varkensvlees wil en kan in principe op korte termijn vlees gaan leveren dat voldoet aan de eisen van het Varken van Morgen. Dat meldde Jaap de Wit jr. van Westfort vlees tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Keten Duurzaam Varkensvlees.

Er is op het ogenblik veel onzekerheid en onduidelijkheid over de voortgang van het Varken van Morgen. Supermarkten aarzelen in veel gevallen om door te pakken, omdat de keuze voor Varken van Morgen ook vaak inhoudt dat er minder mogelijkheden zijn om acties te voeren met vlees. Ook de houding van de ACM, de Autoriteit Consument en Markt, ten opzichte van de afspraken van Kip van Morgen en Varken van Morgen zorgt voor onduidelijkheid en aarzeling.

Toch verwacht Westfort dat het Varken van Morgen doorgang vindt. KDV kan vrij snel aan de eisen voldoen. "Ze hebben praktisch al onze productiecriteria overgenomen, het enige verschil is de vierkante meter eis. Wij denken dat het Varken van Morgen kansen kan bieden", aldus De Wit. KDV inventariseert nu welke aangesloten bedrijven belangstelling hebben om voor het Varken van Morgen te gaan produceren. De Wit verwacht dat het Varken van Morgen 6 tot 8 cent meerprijs kan opleveren voor de varkenshouders.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Klaar voor varken van morgen, mooie praat van de Wit, inderdaad het varken van morgen kan geproduceerd worden. Maar hoeveel pegels gaan deze extra eisen opleveren???? Zoals gewoonlijk geen woord hierover in dit bericht. GEEN PEGELS : GEEN VARKEN VAN MORGEN !!!!! Ook niet voor de Wit.

 • steenbok1

  Dat beslist de heer v Gemert, waarvan acte.

 • steenbok1

  Dat beslist de heer v Gemert, waarvan acte.

 • Hogman1

  Dhr van Gemert heeft en hoeft dat niet te beslissen.
  Dat doe je namelijk zelf.
  En wil je dat niet doen voor extra geld .... dan ben je rijp voor de psychiater.

 • masmas

  Geef mij maar het varken van gisteren. Goed gek in holland. Ze betalen een paar cent meer tot ze genoeg varkens hebben ,dan mogen jullie de stal afbreken en een nieuwe zetten voor het varken van overmorgen

 • w v gemert

  Steenbok, van af het begin is altijd duidelijk geweest voor beide partijen dat de meer kosten uit de markt moesten komen (de consument vraagt erom) nu het puntje bij het paaltje komt geeft men niet thuis. Ik beslis alleen over de afzet van mijn varkens, maar dat staat mijn opmerkingen niet in de weg. Ik begrijp dat jij het voor niets wil doen of lees ik dat verkeerd?

 • John*

  @ W. v. Gemert,

  Het is toch om te laten zien dat alle schakels willen en kunnen schakelen en dat verantwoordelijkheid nu bij de volgende schakel ligt. Zij moeten de bestellingen plaatsen.

 • steenbok1

  lees je verkeerd W. v Gemert, maar zo als de sector nu doorgaat is het een doodlopende weg.,

 • alco1

  Het is met heel veel zaken precies hetzelfde ritueel:
  Een paar anti's schreeuwen wat, met als gevolg dat er een paar boeren in meegaan die extra pegels in het verschiet zien.
  Maar het gevolg is dat iedereen mee moet doen, omdat ze anders afgeschilderd worden als dierenbeul, hoe slecht de genomen maatregel ook is.

 • boerkebrabant

  volgens mij is die club ook begonnen met het mesten van beren, nou we hebben het relultaat gezien. een grote elende en het buitenland wil het nederlands vlees alleen maar voor minder, want we hebben nu al de naam dat er stinkers tussen zitten. wat staarten betreft, eerst over geld praten, en dan pas onderzoeken, iedereen weet toch dat dat niet kan. stel je voor dat je de hele stal vol met lange staarten hebt liggen, en ze beginnen te bijten,
  als verzorger of varkensboer kunnen ze je naar een inrichting brengen, en er staat meteen een bordje te koop in de tuin


 • BW

  Ik ben het met v. Gemert eens. Laten we het eens eerst over de vergoedingen hebben!!! Als varkenshouders er goed voor beloont worden hangen de haken zo vol. Steenbok hoe het niet moet weten we al, maar zeg eens hoe het wel moet. Hogman hoeveel moet de plus zijn?

 • w v gemert

  Steenbok1 , welke weg stel jij voor ? Wat denk je van het Duitse systeem?

 • varkenshouder1

  6 tot 8 cent is niet haalbaar met een vierkante meter eis. Boeren worden dus nog steeds gemolken maar er zijn er toch die er intrappen door mooie verhalen. Ik zie ook meer in het Duitse systeem waar uitbetaald wordt op de eisen die je doorgevoerd hebt. Hoe meer eisen je voldoet, hoe meer de uitbetaling. Voor wat hoort wat.!!

 • steenbok1

  Ben niet bekend genoeg met het Duitse systeem om daar een mening over te hebben. Maar blijven opschalen zie ik niet zitten.

 • John*

  Het grote probleem zit hem in het regelen van de productstroom, supermarkten willen ook de vrijheid hebben om te kunnen shoppen net zoals de klant. Misschien moeten we een stichting varken van morgen oprichten. Deze verkoopt stickers die de supers op verpakkingen kunnen plakken. De opbrengst wordt verdeeld onder de deelnemers. er zijn niet meer stickers dan er productie is Dit is dus ongeveer hetzelfde idee als het tierwohl systeem. Ben trouwens erg benieuwd hoe de consument nu gaat reageren op heet spotje van wakker dier. N de boer , de verwerker, de super wordt nu de consument aangesproken op het aankoop gedrag. Als over een half jaar de vraag naar meer duurzaam niet toegenomen is hoeven we als keten echt niets te veranderen.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.