Premium
Foto: ANP AlgemeenNieuws

Duurzame aankoop stimuleren is niet genoeg

Reacties

 1. Wat leven die mensen toch in een droom wereld. De realiteit is ver te zoeken.
  Burgers worden zelfs gedwongen om producten te kopen die duurder en veel minder duurzaam zijn.
  Waar zijn ze toch mee bezig?

 2. Het idee is prachtig, maar “wie gaat dat betalen”. Willen we de boeren een betere prijs geven om hun productie verlies te beperken zal het uit de markt moeten komen of uit de belasting pot”. Beide komen ten laste van de consument. Zo lang er buiten ons land goedkoper voedsel te krijgen is zal de consument daarvoor kiezen en het Super Gezonde Green Deal eten in de schappen laten liggen. Onze Sociaal denkende politiicie in Brussel geloven nog steeds dat de burger bereid is blindelings achter hen aan te rennen ook als dat en koste gaat van diezelfde burger zijn levensstijl? Hier komt bij dat de linkse politicie nog steeds denken dat Socialistisch hetzelfde is als Sociaal. Hier heb ik mijn twijfels.

 3. ACM ziet heil in minder aanbod van voedsel om hiermee de prijzen te doen stijgen, om zo de extra kosten gemaakt voor Duurzaam produceren goed te maken. Hoe denken deze wetenschappers dit te doen in een wereld waar via handelsafspraken geen grenzen bestaan en dus de laagste aanbieder spek(ver)koper is. Dit kan toch alleen maar eliden tot nog verdere aftakeling van de landbouw en daarmee het platteland. Het wordt tijd dat de beleidmakers eens om tafel gaan met echte wetenschappers, die inzicht hebben in voedselzekerheid en de gevolgen als deze zekerheid weg valt. Willen we ons volle landje niet verder laten overlopen, dan moeten we zorgen voor goedkoop voedsel in de landen met een tekort, door het daar niet weg te slepen om het kunstmatige tekort hier aan te vullen.

 4. De tijd is rijp voor het beprijzen van klimaatschade en verlies van biodiversiteit etc. Duurzame voeding komt dan opeens voordeliger uit de bus en de transitie is snel gemaakt want meer dan 90% van de consument is slechts financieel te triggeren.

 5. De biologische sector is een groot kartel. Als nieuwe producent kom je er niet tussen of mag je op de wachtlijst.

  Dat kartelvorming nodig is om de prijzen overeind te houden zegt genoeg over de sector.

Beheer
WP Admin