Varkenshouderij

Nieuws

Heyde Hoeve en Zwanenberg werken samen

Almelo/Nuenen - Coöperatie Heyde Hoeve en Zwanenberg Food Group gaan nauw samenwerken in de vleesketen. Daartoe hebben beide partijen een overeenkomst ondertekend.

De partijen willen samen kwaliteitsconcepten ontwikkelen op het gebied van hoogwaardige vleesproducten. Deze worden op de buitenhuishoudelijke markt aangeboden en ook aan ambachtelijke slagers en retailers, onder verschillende labels.

Volgens Tiny Schepers, grondlegger van de Heyde Hoeve, gaat het om een breed pakket van producten die Zwanenberg wil gaan maken van het Heyde Hoeve-vlees. Het gaat om vleeswaren en maaltijdcomponenten. Zwanenberg wil het product herkenbaar in de markt zetten onder een van hun paraplumerken, aldus Schepers. Ook Ronald Lekkerkerker, projectmanager bij Zwanenberg Food Group, bevestigt dat de producten herkenbaar voor de consument zullen worden aangeboden.

De stap past in de strategie van Zwanenberg Food Group om samen met ketenpartners kwaliteitsconcepten neer te zetten en de vierkantsverwaarding van het varken meer gestalte te geven. Lekkerkerker benadrukt dat het Zwanenberg erom gaat om een nieuw concept in de markt te zetten. "We zijn niet uit op een niche. Ook de afzet via supermarkten is nadrukkelijk in beeld."

Volgens Schepers heeft de Heyde Hoeve goede afspraken kunnen maken met Zwanenberg over de prijs die Zwanenberg betaalt. Beide bedrijven willen naar een duurzame samenwerking, ook op lange termijn.

De Heyde Hoeve is goed voor een productie van zo'n 60.000 varkens per jaar, die worden geslacht bij Vion. Het verse vlees wordt gekanaliseerd afgezet in de buitenhuishoudelijke markt en slagers. Heyde Hoeve streeft naar duurzame productie met voldoende welzijn. De varkens die aan Zwanenberg geleverd worden voldoen aan één ster van het Beter Leven-kenmerk. "Op bepaalde punten hebben we strengere eisen dan voor de ster", aldus Schepers. Hij wijst op de eisen ten aanzien van personeel en chauffeurs.

Aan het Heyde Hoeve-concept doen vier varkensbedrijven mee: Tiny Schepers in Nuenen, Bert Rijnen in Oirschot, gebroeders Rooijakkers in Aarle Rixtel en Ad Donkers in Nuenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.