Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Frankrijk kan weer varkens naar Rusland exporteren

Parijs – Frankrijk hoopt binnen afzienbare tijd de export van levende varkens, vleesafval en vet naar Rusland weer op gang te kunnen brengen. Dat stelt het ministerie van landbouw in Parijs na overleg met de Russische veterinaire autoriteiten. "Daar is een principe-akkoord bereikt", aldus het ministerie.

Volgens Parijs mogen lid-staten van de EU zelf met Rusland overleggen over de gezondheidsaspecten die gelden om de export weer op te kunnen starten. Minister Le Foll hoopt dat de ernstigste gevolgen van het Russische embargo voor de Franse varkenssector daarmee wat verlicht kunnen worden, maar blijft bij de Europese Commissie aandringen op verdere steunmaatregelen.

Laatste reacties

  • joannes

    Rusland heeft nog een wat geblokkeerde schepen tegoed van Frankrijk en gaat nu in een charme offensief agrarische producten toelaten. http://marineschepen.nl/schepen/mistral.html

  • w v gemert

    Levende varkens naar Rusland exporteren, waar nog regelmatig Afrikaanse varkens pest wordt vastgesteld, daar ben ik geen voorstander van. Varkensvlees export zou veel gerust stellender zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.