Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

VS-productie varkensvlees fors omlaag

Washington - De varkensvleesproductie in de Verenigde Staten is in augustus uitgekomen op 793.800 ton. Dat is 10 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

Augustus is de eerste maand dit jaar dat de productie van varkensvlees in de VS flink daalt. Het aantal slachtingen neemt al veel langer af door de uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED). Amerikaanse slachterijen wisten die afname tot en met juli bijna geheel te compenseren door de stijging van de slachtgewichten van vleesvarkens. Het aantal slachtingen daalde met 4 procent, terwijl de gewichten met hetzelfde percentage toenamen. De daling van de productie bleef daardoor in de eerste 6 maanden beperkt tot 0,3 procent naar 5,94 miljoen ton ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013.

De aanvoer van vleesvarkens zakte in augustus met 13 procent naar 8,27 miljoen stuks ten opzichte van augustus 2013. Het gemiddelde gewicht van vleesvarkens steeg in die maand met 4 procent naar 127,9 kilo levend gewicht.

Het USDA verwacht voor heel dit jaar een productie van 10,30 miljoen ton. Dat is 1,8 procent minder dan de geproduceerde hoeveelheid van 10,52 miljoen ton in 2013.

Eén reactie

  • hobbyboer

    Waarom wordt er niet geschreven over de prijs die de varkens houders ontvangen?

Of registreer je om te kunnen reageren.