Varkenshouderij

Nieuws 1452 x bekeken 6 reactieslaatste update:31 jul 2014

'Geen welzijnsproblemen bij geblokkeerde varkensbedrijven'

Den Haag - De NVWA heeft nog geen meldingen gekregen van welzijnsproblemen bij varkensbedrijven dat als gevolg van de affaire met vervuild veevoer geblokkeerd zijn.

De 97 varkensbedrijven mogen sinds half juli geen dieren meer afvoeren omdat ze mogelijk voer hebben gekregen met de verboden stof furazolidon. Op de bedrijven staan duizenden dieren. "We houden het dierenwelzijn op de bedrijven absoluut in de gaten", aldus de NVWA. Er is volgens de organisatie veel contact met de varkenshouders. "We hebben nog geen meldingen gekregen van overvolle stallen", aldus een woordvoerder van de NVWA.

Laatste reacties

 • Snel

  Bedrijven die in Duitsland varkens houden met `t zelfde furazolidonprobleem als in Nederland mochten afgelopen zaterdag al weer hun varkens leveren aan `t slachthuis. Wil Nederland weer Roomser zijn dan de paus of wil de NVWA zich laten gelden hoe belangrijk ze wel niet zijn

 • niet

  Ik denk dat het laatste het is!!! Ze willen geweldig zijn. Kijk eens hoe goed we zijn en hoe we het doen. Het zijn gewoon afgekeurde veeartsen die ook een keer iets voor het zeggen willen hebben. Waarom hier er zo n probleem van maken als het in Dld al weer open is??

 • krulsaart

  Dat er zorgvuldig gewerkt wordt daar moeten we alleen maar blij mee zijn, maar het probleem is dat de stof zover verdund is dat het waarschijnlijk zowieso geen gevaar voor de volksgezondheid is. We hebben het dus eigenlijk meer over symboolpolitiek. Kalveren (en mogelijk varkens) ruimen zonder dat er een gezondheidsprobleem is, geeft een heel verkeerd signaal. Leg dat mensen in de derde wereld maar een uit! Daar komen ze om van de honger. Hier vernietigen we voedsel omdat iemand bedacht heeft dat van dit stofje niet meer dan absoluut 0 aanwezig mag zijn in voedsel, terwijl het in deze extreem lage concentraties ongevaarlijk is volgens de geleerden.

 • joannes

  Het is allemaal veel eenvoudiger! Nederland is een exportland voor vee,vlees,zuivel en eieren! En niet zomaar een exportland, nee, letterlijk: ¨ ¨ ¨ Nederland is wereldspeler op landbouwgebied en na de VS de grootste exporteur van agrarische producten in de wereld. Dat moeten we koesteren', aldus Dijksma.¨ ¨ ¨van http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/01/17/agrarische-export-naar-recordhoogte.html

  Hier spelen dus grote belangen! Tot en met het inkomen van de overheid via belastingen en heffingen staat op het spel. We hebben dus in Nederland belang bij de strengste normen om morgen óók brood op de plank te houden. Daarom en voor worden er volgens mij maatregelen genomen die zelfs importeerden landen doet schrikken voor haar rigoureuze, compromisloze karakter. Het is uit nood dat mensen vaak de verschrikkelijkste akties ondernemen. Waarom is het zo stil bij de grote bedrijven over dit onderwerp, en hoor je zelfs het (Z)LTO en het NVV op fluistertoon! Ze zijn doodsbenauwd dat het exporthuis in elkaar stort! Betrokken boeren zijn maar een heel klein onderdeel van de grotere dreiging!

 • Burnetti

  @joannes: precies!

  Het lijkt of de 97 varkensboeren geoffert worden voor het hogere belang.

  Vreselijk triest voor betrokkenen. Sterkte vandaag en morgen.

 • harley

  Alles is weer vrij gegeven

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.