Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

'Afrikaanse varkenspest op Pools bedrijf'

Warschau - Een varkensbedrijf in het oosten van Polen in de regio Bialystok wordt verdacht van een uitbraak van Afrikaanse varkenspest.

Dat meldt de Duitse nieuwsdienst Animal Health Online (AHO) op basis van informatie van de Poolse veterinaire dienst. In Brussel was nog geen bevestiging te krijgen van dit nieuws. Volgens het bericht van AHO hebben eerste tests aanwijzingen opgeleverd dat het virus aanwezig is op het bedrijf. In dezelfde regio zijn onlangs wilde zwijnen aangetroffen met het virus. Als de uitbraak wordt bevestigd, zou dit de eerste keer zijn dat de Afrikaanse varkenspest in Polen op een bedrijf wordt geconstateerd. Tot nog toe zijn er alleen wilde zwijnen met het virus gevonden.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.