Varkenshouderij

Nieuws

Weinig hoop op beter resultaat Danish Crown

Randers - Danish Crown heeft in het eerste halfjaar van boekjaar 2013/2014 minder goed gedraaid dan voorzien. Dit komt door de Russische importstop voor varkensvlees uit de EU en een zwakke vraag in Europa.

Het resultaat bleef stabiel, hoewel was gehoopt op een flinke stijging. Dat heeft het Deense vleesconcern maandag laten weten.

De omzet daalde ten opzichte van de eerste zes maanden van het vorige boekjaar met €41 miljoen naar €3,78 miljard en het resultaat op het primaire bedrijf met €13,5 miljoen naar €116 miljoen. De nettowinst kwam desondanks hoger uit op €109 miljoen (plus ruim €13 miljoen). Negatief voor de resultaatontwikkeling was een reserveringen in verband met de eerder al aangekondigde sluiting van een slachterij. Positief  waren daarentegen de lagere rentekosten en de inkomsten uit de verkoop van geassocieerde bedrijven.

Tegen de achtergrond van de Russische tegenvaller is de concernleiding toch wel tevreden met de cijfers. "Het halfjaarsresultaat signaleert een stabiele gang van zaken in een concern dat in staat is ook bij grote schommelingen op de markt te nagiveren", vindt directieaanvoerder Kjeld Johannesen. Het boekjaar van Danish Crown loopt van oktober tot oktober.

Of registreer je om te kunnen reageren.