Varkenshouderij

Nieuws 2699 x bekeken 5 reactieslaatste update:14 mei 2014

Varkenspost.nl verbolgen over brief Dierenbescherming

Hardenberg - Leo Verheijen van Varkenspost.nl, de beheerder van IKB Nederland Varkens, is verbolgen over een brief die de Dierenbescherming aan varkenshouders met het Beter Leven kenmerk met één ster heeft gestuurd.

Hij noemt de informatie onjuist en kondigt een brief aan waarin de varkenshouders zal worden uitgelegd hoe het werkelijk zit.

De Dierenbescherming zegt in de bewuste brief dat varkenshouders die willen gaan leveren volgens de inkoopeisen van het Varken van Morgen zullen moeten werken met een IKB-systeem dat is erkend als GlobalGap-waardig, het kwaliteitssysteem van de supermarkten.

In de ogen van Verheijen is het IKB Nederland Varkenssysteem zonder meer GlobalGap waardig. "Het is zelfs een beter systeem. Alleen het stempeltje ontbreekt." Het college van deskundigen van IKB Nederland Varkens is volgens hem niet overtuigd van de meerwaarde van een GlobalGap-erkenning. Wel houdt de organisatie de deur voor een eventuele benchmark die kan leiden tot zo'n erkenning op een kier. "Als onze varkenshouders het vragen, zullen we dat doen", aldus Verheijen.

Laatste reacties

 • steenbok1

  beter systeem?, begint die onzin nu weer opnieuw?, zijn toch volgens jullie gelijkwaardig? ( behalve global dan )

 • joannes

  Het gaat worden zoals vroeger een tolweg of een grenspost ¨beheerd¨werd. Met de Houding van: wanneer je in onze ogen voldoet en natuurlijk betaalt krijg je toegang tot.......!Wie de Media controleert kan belasting heffen zo lijkt het!

 • polsbroek

  Hou er op het is toch nooit goed

 • w v gemert

  GlobalGap stelt helemaal niets voor, in de kern gaat het er over dat aan de wettelijke eisen van desbetreffende land wordt voldaan. Het biedt de mogelijkheid aan de Nederlandse Retail om globalgap waardig product in de Nederlandse winkel te leggen wat minderwaardig is aan Nederlands IKB waardig vlees. Onbegrijpelijk dat de dieren bescherming dit niet inziet of hebben die een verborgen agenda? Het voldoet in ieder geval niet aan de toezegging van de retail aan de Nederlandse consument dat er alleen vlees in de schappen komt waarvan het medicijn gebruik bekend is zoals belooft in 2012 met als ingangsdatum 1-1- 2013.

 • varkensboerk

  De dierenbescherming is waarschijnlijk onder druk gezet door cbl om global er door te drukken. Anders raken ze de melkkoe van stercertificatie kwijt. Voor het geld dat ze per dier ontvangen mogen ze zich wel wat meer inzetten ten behoeve van de deelnemende boeren. Global gab verbeterd in ieder geval 0,0 het dierwelzijn en verslechterd enkel de financiele positie van de ster varkens.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.