Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Belangenbehartiger NVV bestaat twintig jaar

Barneveld - Dit weekend bestaat de Nederlandse Vakbond Varkenshouders twintig jaar.

Het ledenblad de Trog staat geheel in het teken van dit jubileum. Zo is er een terugblik gemaakt op de oprichting door Wien van den Brink en negen andere varkenshouders. Ook de andere oud voorzitters komen aan het woord. Het jubileumfeest van de NVV vindt in september plaats. Op dat moment moet de nieuwe voorzitter in functie zijn. De voorzittersrol wordt tot het aanstellen van de nieuwe voorzitter ingevuld door bestuurslid Theo Duteweerd.

Laatste reacties

 • BW

  Proficiat NVV. Ik ben er van overtuigd dat de NVV er voor heeft gezorgd dat de varkenshouderij zijn tanden durft te laten zien zodat er niet met ons gesold wordt. Een club die van wat radicaal naar bestuurlijk is gegroeid. Op naar de 25 jaar. In rustiger vaarwater en met goede inkomens voor vleesvarkens- en zeugenhouders,

 • slutter

  Mooie tekst.

 • steenbok1

  gefeliciteerd nvv, nu zorgen voor 1 sterke varkenshouderij, geen versnippering en elkaar zwart maken, hebben alle energie nodig om als 1 sector naar buiten te treden.

 • WT

  Mooi tijdstip om de zwaar betwist NVV- biggennotering in
  de zinkput te gooien en de deksel er vast op te slaan.
  Pas dan is er wat te vieren, eerder niet.

 • anton1937

  Of de inkomens voor de modale varkenshouder de komende jaren redelijk zal zijn valt zwaar te betwijfelen,omdat de grote/mega bedrijven een relatief hoge prijs krijgen voor hun varkens. De grote bedrijven die varkens/vlees afnemen Unilever,AH etc hebben belangen bij de grotere bedrijven,omdat die voor een constante aanvoer bij de slachterijen het belangrijkste zijn. Daar heeft en kan de NVV ook geen verandering in brengen.Of het zinvol is geweest de NVV op te richten ???

 • steenbok1

  denk wel zinvol maar als we eerlijk zijn ook tot verdeeldtheid in/van de sector

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.