Varkenshouderij

Nieuws 2239 x bekeken 2 reacties

Poolse varkenshouders worden gecompenseerd

Warschau - Poolse varkenshouders in de wegens Afrikaanse varkenspest geblokkeerde gebieden krijgen compensatie voor geleden schade, gefinancierd door de Europese Unie en Polen zelf. Vijftig procent van het geld komt van de EU en de andere helft van Polen. De Poolse minister van landbouw Stanislaw Kalemba heeft dit bekend gemaakt.

De compensatie moet de verliezen die varkenshouders leiden bij de verkoop van hun varkens compenseren. Varkenshouders zijn wel verplicht een administratie bij te houden van hun verkopen.

De Europese Unie blijft bij zijn standpunt dat de Russische reactie op de vondst van wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest in Polen en Litouwen overtrokken is. De uitbraak van de ziekte was in Wit-Rusland, niet in de EU, aldus Commissielid Tonio Borg. De Europese Commissie blijft zich hard maken voor beperking van de exportverboden tot de getroffen regio's.

Hongarije heeft in verband met de Afrikaanse varkenspest maatregelen verordonneerd voor vrachtwagens en andere voertuigen die de grens passeren met Oekraïne. Er geleden strenge reinigings- en infectiemaatregelen. Ook de bagage en persoonlijke bezittingen van grenspassanten worden uitgebreid gecontroleerd.

Laatste reacties

  • petit

    et maintenant???

  • koestal

    alert zijn op internationaal veetransport !

Of registreer je om te kunnen reageren.