Varkenshouderij

Nieuws 1413 x bekeken 4 reacties

NVV wil geld van Postcodeloterij

Barneveld - De NVV gaat mogelijk zelf een donatie aanvragen bij de Postcodeloterij voor verbetering van het dierenwelzijn en de verduurzamening van de varkenshouderij.

Dat bevestigt communicatiemedewerker Caroline van der Plas van de NVV.

Bestuursleden van de NVV waren dinsdag op bezoek bij de Postcodeloterij om hun bezwaren tegen de donatie van de loterij aan Wakker Dier toe te lichten. "In dat gesprek ontstond het idee om zelf als vakbond een aanvraag te doen", aldus Van der Plas. De vakbond wil de komende weken de mogelijkheden in kaart brengen. Volgens Van der Plas zijn de voorwaarden dat er een breed maatschappelijk draagvlak moet zijn. Ook moet de aanvrager, de NVV dus in dit geval verzekerd zijn van voldoende steun van donateurs. We willen kijken of we kunnen voldoen aan de criteria. Vervolgens moet er een begroting komen en moet het idee worden voorgelegd aan leden om het draagvlak te peilen. Een mogelijkheid is ook om een aanvraag te doen met een partner die ook wordt gesubsidieerd door de Postcodeloterij.

Laatste reacties

 • alco1

  Een prima idee, als is het alleen maar om hen te laten nadenken.

 • vanmeertrading

  Als dit gaat gebeuren neem ik meteen een lot!

 • vragenantwoord

  moet kunnen lukken, wie is er nou tegen bevordering van dieren welzijn en milieu ? mits de aanvragende organisatie zijn doelstellingen maar goed zijn ( of in elk geval een site heeft waar dat staat ) en de aanvraag zelf maar goed geformuleerd is zie ik dat wel goed komen.

 • brabantsduitserke

  ik vindt het erg dom. maar we zullen zien .

Of registreer je om te kunnen reageren.