Varkenshouderij

Nieuws 1829 x bekeken laatste update:24 mrt 2014

Familie Beulink wint Agroscoopbokaal

Lochem - De familie Beulink, vleesvarkenshouders in Zelhem, winnen dit jaar de Agroscoopbokaal van voerleverancier ForFarmers Hendrix. Het bedrijf, gerund door vader Bennie en zoons Rudy en Remco Beulink, krijgt de bokaal omdat ze erin geslaagd zijn de technische resultaten van hun varkens te verbeteren, met behoud van kwaliteit.

De varkens op het bedrijf groeien jaarrond ruim 930 gram per dag. Ze scoren een hoge classificatie aan de slachtlijn en uitval en voederconversie zijn laag. ForFarmers spreekt van een sublieme prestatie. Doel is om binnen afzienbare tijd 1.000 gram groei te halen. Belangrijk onderdeel in het rantsoen van de varkens op het bedrijf is de corn-cob-mix die op het eigen land wordt geteeld.

Jaarlijks reikt ForFarmers Hendrix de Agroscoopbokaal uit aan een varkenshouder die op een specifiek onderdeel uitzonderlijk heeft gepresteerd. Dit jaar is beoordeeld op 'groei en gezondheid'.

De familie Beulink deed dit jaar ook mee aan de verkiezing Agrarisch Ondernemer van het jaar van Boerderij en wist door te dringen tot de laatste tien.

Of registreer je om te kunnen reageren.