Varkenshouderij

Nieuws 2275 x bekeken 15 reacties

NVV-biggenprijs daalt met 2 euro

Barneveld - Door de dalende varkensprijzen komen de biggenopbrengsten ook onder druk. Vleesvarkenshouders willen geen 60 euro meer voor een big in het hok betalen.

Vooral Duitse en Poolse vleesvarkenshouders tonen daartegen meer weerstand. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders verlaagt zijn biggenprijs voor deze week zodoende met 2 euro naar 48 euro per stuk. Dat is 4,50 euro per big minder dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • wimpy

  maar goed dat mijn toeslag is verhoogd

 • WT

  De heren bij de NVV snappen nog steeds niet dat ze
  zichzelf belachelijk maken met hun notering.
  Wie neemt deze club nog serieus???
  Het is wel zeer opvallend dat deze notering 1 op 1 ligt
  met de eigen notering van een handelsman.
  Dan zou je misschien beter de naam van de notering
  kunnen veranderen. Ben je ook in 1 keer van alle gezijk af.

 • wimpy

  Dat die handelsman de nvv 1 op 1 volgt is toch raar he, of t geeft aan dat de nvv de markt goed in beeld heeft

 • info458

  wie is die handelsman?

 • John*

  heb paar jaar al geleden geroepen dat mesters die een bovengemiddelde voerwinst scoren door het inkopen van (goede)goedkope biggen de toko beter te koop kunnen zetten... de vermeerdering heeft noodgedwongen flinke stappen gemaakt en het afzetgebied is dankzij de koppels van 500 en meer flink gegroeid. De tijd van goedkope biggen is geweest.. wil je een goedkope big dan zal je ze zelf moeten maken.. en nu niet meer zeuren over de biggenprijs.

 • ae-ea

  Leeg laten de stal.

 • Wim Toornstra

  Dat kun je dan wel lekker roepen. Maar dan komen er erg veel biggen beschikbaar.

 • 2807

  De correctie van biggenprijzen is begonnen. 2 tot 3 euro per week naar beneden, op naar de 40 per big, dit past bij varkensprijs van nu. Mesters moeten krap biggen aankopen. Lege hokken heb je meer aan. Aanbod van biggen wordt toch groter, na zomerdip die nu uitgewerkt is. In polen en duitsland willen ze de bigen ook niet meer. China wil geen vlees meer.

 • John*

  zomerdipje duurt nog wel 3 maanden voordat de biggenproductie groeit.. acht en als die biggen nu 10 euro goedkoper worden kan er over 4 maanden ook weer makkelijk 12 cent van de vleesvarkensprijs af.. net zoals dat er nu 14 cent van de vleesvarkensprijs afgegaan is omdat de voerkosten ook met 18 cent gedaald zijn vergeleken met vorig jaar..

 • simpel boerke

  John, volgens mij gun jij een ander het licht in de ogen niet. Ik ben geen varkenshouder, maar zelfs ik snap dat jouw biggen niets waard zijn zonder een gezonde mesterij.

 • John*

  en wat is een gezonde mesterij dan? een mesterij die levensvatbaar is doordat de leveranciers geld toeleggen en daar zijn inkomen vandaan moet halen? we moeten juist alles omhoog praten i.p.v. naar beneden... maar goed de biggenmarkt is de laatste jaren gekanteld.

 • 2807

  de handel zegt dat aanbod biggen al meer wordt. export hapert en mesters wachten met opleggen. dus john*, het is geen kwestie van naar boven of beneden praten, maar de werkelijkheid onder ogen zien. Biggenprijs al te lang kunstmatig in benen gehouden, over de rug van mesters.

 • John*

  biggenmarkt is europees geworden..

 • brabantsduitserke

  ons opa zei altijd,als je een ander niks gunt krijg je zelf ook niks. denk daar maar eens over na.

 • Gullef

  Mooie uitspraak brabantsduitserke,

  Maar even over de nvv biggenprijs, Niemand is verplicht om op deze prijs te handelen, niet zeuren.

  Wat wel raar is is dat het geslacht gewicht de afgelopen weken is terug gelopen van 95.2 naar 94.7, en er zijn minder varkens geslacht. Dus de slachterijen gebruiken de problemen met Rusland om de prijs te laten zakken. Het jaar is nu al naar de kloten.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.