VarkensNieuws

Doodsbedreigingen vanwege badderende biggen

Een Brabantse varkenshoudster is meerdere keren met de dood bedreigd nadat ze twee biggetjes die onderkoeld waren in een emmer met warm water weer op temperatuur liet komen.

De vrouw had de oren van de dieren met wasknijpers aan de emmer vastgemaakt zodat ze zouden blijven drijven. Marianne Thieme van Partij van de Dieren vond dit een schande. De partijleidster plaatste de foto, die de veehoudster zelf online had gezet, op haar eigen Twitteraccount en stelde Kamervragen over het vermeende dierenleed.

“Het is beter voor de dieren om speciale zwemvestjes voor biggetjes te gebruiken”, was de reactie staatssecretaris Sharon Dijksma donderdag op de commotie.

De varkenshoudster zegt niet te begrijpen waar de commotie vandaan komt. “Je kunt de oren van varkens qua gevoeligheid echt niet vergelijken met die van een mens. Ik vind het opmerkelijk dat we wel verplichte merkjes door hun oren mogen schieten, maar een kwartiertje aan wasknijpers hangen is erg. Overigens gillen de varkens niet bij het merken, wat alleen maar bevestigt dat de oren vrij gevoelloos zijn. Ook die wasknijpers zijn echt niet dieronvriendelijk”, vertelt ze tegen Omroep Brabant.

Dierenliefhebbers zijn het blijkbaar niet eens met de varkenshoudster. “Ik heb veel haatmail en zelfs meerdere doodsbedreigingen gekregen.”

Beheer
WP Admin