Varkenshouderij

Nieuws 1985 x bekeken 5 reacties

Dijksma zet kanttekeningen bij mobiele kraamhokken

Den Haag - Mobiele kraamhokken kunnen voordelen opleveren voor diergezondheid en hygiëne, maar kunnen tegelijkertijd verdere industrialisatie van de varkenshouderij tot gevolg hebben; varkens worden dan in een sterk technologische omgeving gehouden.

Dat oordeel heeft staatssecretaris Sharon Dijksma over het stalconcept Hy-Care, dat is ontwikkeld door Schippers. In het systeem worden zeugen en biggen gehouden in verplaatsbare kunststoffen hokken, die goed te reinigen zijn. Dijksma ziet geen aanwijzingen dat het systeem in strijd is met de huidige regelgeving op het gebied van dierenwelzijn. Bovendien ziet zij potentiële voordelen op het terrein van de antibioticareductie, diergezondheid, stalklimaat en milieu.

Toch stelt ze dat vanuit maatschappelijke acceptatie en ethisch oogpunt een dergelijke ontwikkeling nader moet worden bezien. Zij vindt dat de sector daar oog voor moet hebben.

Laatste reacties

 • massy

  We moeten terug naar Ot en Sien niet meer en niet minder.

 • Wim Toornstra

  Heel de boerderij staat vol met wat dat mens niet wil.
  Wat wil ze in godsnaam wel?????

 • l coumans

  alle boeren nederland uit Frankie!!!!!!

 • gertke

  Is de kleur ook wel goed?

 • varkensboerk

  Het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen. Ze is op hol geslagen. Zorg maar dat de grens met Rusland open gaat dan doe je nuttig werk!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.