Varkenshouderij

Nieuws 767 x bekeken

Europees project voor PRRS-monitoring

Lyngby - De Deense technische universiteit DTU richt een Europees monitoringcentrum voor PRRS op. Dit zal worden ondergebracht bij het veterinaire instituut van deze onderwijs- en onderzoeksinstelling.

De taak van het centrum is om te inventariseren welke PRRS-types zich bij uitbraken van de ziekte bij varkens in Europa voordoen. Dat moet duidelijkheid geven over de ontwikkeling en uiteindelijk instrumenten om PRRS tegen te gaan, zo heet het in een mededeling van de kant van DTU. De instelling werkt in het project samen met Animal Health and Veterinary Laboratories Agency (AHVLA) in Engeland, het Zwitserse Institute of Virology and Immunoprophylaxis, INRA in Frankrig en de universiteit van het Belgische Gent.

Of registreer je om te kunnen reageren.