Varkenshouderij

Nieuws 1586 x bekeken 1 reactie

Denen willen antibiotica-inzet reduceren

Kopenhagen - De Deense varkenssectororganisatie VSP mikt op een reductie van het antibioticaverbruik met 10 procent in de komende jaren tot 2020. Dit plan is een vervolg op de twee maanden geleden gelanceerde doelstelling om volgend jaar de inzet van het antibioticatype tetracycline te halveren.

De nieuwe ambitie komt voort uit de wens om de resistentievorming bij stafylokokken tegen te gaan. Een nieuwe recent uitgevoerde screening heeft uitgewezen dat 70 procent van de Deense varkensbedrijven de resistente stafylokokken van het type MRSA CC398 in de stallen heeft. Dat is vier keer zoveel als bij de voorlaatste screening vier jaar geleden. VSP, de varkenshouderijsectie van landbouw- en verwerkersfederatie LF, wil ook meer te weten komen over MRSA CC398, onder meer in hoeverre dit type ook voorkomt bij andere landbouwproductiedieren.

Eén reactie

  • new kids

    In de pluimveehouderij stelden ze ook de norm hebben we op dit forum wel eens gelezen, maar deze zomer konden we lezen dat het gebruik weer was toegenomen naar het gebruik van enkele jaren geleden. Conclusie: Bewust omgaan met antibiotica is heel verstandig, maar voor de cijfertjes gaan zegt me helemaal niks.

Of registreer je om te kunnen reageren.