Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Afrikaanse varkenspest in Oekraïne

Kiev - Oekraïne heeft de vondst van een dood wild zwijn besmet met Afrikaanse Varkenspest gemeld.

Het dier is gevonden op een afstand van anderhalve kilometer van de Russische grens in de omgeving van Desnyansko Starogutsky. In de omgeving hield zich een kudde van in totaal 92 wilde zwijnen op. Oekraïne heeft het toezicht en de monitoring op de wilde zwijnen en bedrijven in de omgeving verscherpt. Het is het eerste geval sinds augustus in Oekraïne.

Laatste reacties

  • ohzo

    Niet helemaal.. Er zijn 50.000 varkens geslacht met het virus en in worst gedraaid. Deze worst is geexporteerd naar Litouwen en daar voltrekt zich een ramp nu. Ik zou Ukraine maar snel in EU inlijven, heb je nog meer fratsen.

  • ed12345

    Ze zullen daar in de Oekraiene wel denken laat die russen de pest maar krijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.