Varkenshouderij

Nieuws

Brand gesticht bij varkensbedrijf in Oirschot

Oirschot - Op het scharrelvarkensbedrijf van Chris Hoeven uit het Brabantse Oirschot is zondagochtend brandgesticht. Voorbijgangers zagen 's ochtends rookpluimen bij de varkensstal aan de Langereijt.

De stal ligt enkele kilometers van het woonhuis; de varkenshouder kreeg om 8.00 uur een melding van de brandweer. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de dieren stikten of levend verbrandden.

Hoeven: "Dankzij de uitloop konden ook enkele varkens naar buiten vluchten, maar de meeste bleven liever binnen. Iemand heeft een busje brandbare vloeistof in het hooi verstopt", verteld Hoeven. De schade bleef beperkt doordat het stro al enige tijd in de stal lag en daardoor minder brandbaar was. "De strovoorraad was zojuist opgegaan, daardoor lag er gelukkig geen vers stro in de stal."

De varkenshouder heeft wel een vermoeden uit welke hoek de brandstichter komt: "Wij proberen al jaren de stal uit te breiden en dat wordt niet gewaardeerd door sommige mensen." Hij kreeg al eerder bedreigingen uit die hoek en heeft meerdere malen aangifte gedaan,m aar nooit eerder werd er brand gesticht. De politie is een onderzoek begonnen. De varkenshouder heeft aangifte gedaan van brandstichting. Hoeven heeft twee varkensbedrijven in de gemeente Oirschot.

Of registreer je om te kunnen reageren.