Varkenshouderij

Nieuws 1559 x bekeken 7 reacties

346 bedrijven melden zich om vierdageneis

Utrecht - 346 bedrijven hebben zich gemeld bij inspectiedienst NVWA met betrekking tot de problemen rondom de vierdageneis.

Dat meldt een woordvoerder van de dienst. Met deze bedrijven wordt in de periode vanaf nu tot aan de kerstdagen contact opgenomen door een medewerker van de Wageningen UR. Vervolgens kunnen deze bedrijven deelnemen aan een begeleidingstraject om de problemen rondom het huisvesten van zeugen in groepen beheersbaar te maken.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Als de meldingen rechtstreeks aan Wageningen hadden plaatsgevonden was dit aantal veel hoger geweest. Veel varkenshouders wantrouwen de NVWA en zijn toch bang dat de melding tot extra controles zou leiden op hun bedrijven.

 • joannes

  Daar kon je weleens helemaal gelijk in hebben @w v gemert! De bel aanbinden is vaak het laatste wat je doet bij AUtoriteiten die niet anders dan controleren en sancties opleggen. Ondersteunen en bevorderen is nieuw terrein voor ze. Laat ze eerst maar bewijzen dat hierin het Vertrouwen kunnen winnen. Het zal me benieuwen!

 • W Geverink

  Ik denk eerder dat wageningen voor de overheid manieren bedenkt om varkenshouders het leven zo moeilijk mogelijk te maken. Men weet donders goed dat met een klein beetje productie verlies al veel bedrijven ten dode opgeschreven zijn en daar gaat het om.

 • anton1937

  Terecht dat de boeren de NVMA wantrouwen,deze ondeskundige en emotionele club past niet bij veehouders en in 2014.als je de directeur, de heer Bruggink op TV ziet, dan zie en hoor meteen dat deze overheids club tekort schiet in professionele kwaliteit. Terug naar een organisatie onder de minister(geen staatssecretaris)van landbouw,en mensen in dienst met landbouw ervaring en niet met kantoor stoeltjes maakt de Nederlandselandbouw beter. Het kabinet van VVD en dePvdA mist kwaliteit weg er mee.

 • Tearpoal

  Veel varkenshouderijen staan toch al onder water. Of de vierdageneis nou de nekslag is, of een schuldeiser, het maakt niet meer uit.

 • Jan van het Zand

  Als je de reacties zo leest is het Ministerie van Landbouw gewijzigd in een onderafdeling van Economische Zaken genaamd: Onder Ministerie van Aftakeling.

 • Snel

  Als met hulp van 'specialisten' `t aantal opbrekers cq terugkomers niet daalt, wat dan? moeten we dan doormodderen of krijgen we dan ontheffing van `t loslaten lopen in de groep van de zeugen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.