Varkenshouderij

Nieuws

Duitsers importeren minder Deense biggen

Fredericia - Duitsland importeerde vorig jaar voor het eerst een fractie minder biggen uit Denemarken dan in 2012. Volgens de cijfers van de Deense varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter daalde de import van de Duitsers met ruim 9000 dieren naar 6,048 miljoen. Dat komt neer op een daling van 0,15 procent.

In totaal werden vorig jaar ruim 9,3 miljoen Deense biggen aan buitenlandse vleesvarkenshouders geleverd. Dat waren er rond gerekend 350.000 meer dan in 2012. De groei was daarmee duidelijk kleiner dan in de daaraan voorafgaande jaren. Het aandeel van de Duitsers daalde ten opzichte van 2012 met 3 procent naar 65 procent. Het aandeel van de Poolse afnemers nam daarentegen flink toe, namelijk met 7 procent naar 27 procent ofwel ruim 2,5 miljoen biggen.

Nederland importeerde ruim 12.000 biggen tegen ruim 31.000 in het voorafgaande jaar. Het Nederlandse aandeel belandde daarmee op zegge en schrijve 0,13 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.