Varkenshouderij

Nieuws

Duitse slachterijen verwerken meer varkens

Bonn - Duitse slachterijen verwerkten tot en met november vorig jaar 54 miljoen vleesvarkens. Dat is 0,6 procent meer dan in de eerste elf maanden van 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse marktonderzoeksbureau AMI.

Het aantal slachtingen van varkens uit eigen land daalde in Duitsland tot en met november 2013 met 0,1 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2012. Buitenlandse vleesvarkenshouders leverden daarentegen 7 procent meer dieren aan Duitse varkensvleesbedrijven. Het gaat daarbij vooral om vleesvarkens uit Denemarken en Nederland.

Het gemiddelde Duitse slachtgewicht lag tot en met november vorig jaar met 93,8 kilo op hetzelfde niveau als in 2012. De Duitse varkensvleesproductie steeg tot en met november 2013 dus ten opzichte van dezelfde periode van 2012 met 0,6 procent naar 5,1 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.