Varkenshouderij

Foto & video 10 reacties

Jong zeugenbedrijf te koop, wel eerst investeren

In een LOG-gebied staat een 4 jaar oud zeugenbedrijf te koop. Het ruime bouwblok is voor de helft benut en aanliggende grond kan bijgekocht worden.

Foto

 • In Markelo (Ov.) staat dit zeugenbedrijf met 4,3 hectare huiskavel te koop. Bijna driekwart hiervan is bouwblok dat nu voor de helft benut is. Hierop staan een biggenstal (3.840 plaatsen), een kraamstal (300 plaatsen), een dragende zeugenstal (1.000 plaatsen), een grote werktuigenloods, een woning en een mestbassin. Het bedrijf is van 2011 en de eigenaar moest verkopen vanwege de lage prijzen in deze moeizame sector. Het bedrijf staat sinds maart leeg. Dat is ook de reden dat het nu scherp in de markt wordt gezet. De vraagprijs is €1,1 miljoen.

  In Markelo (Ov.) staat dit zeugenbedrijf met 4,3 hectare huiskavel te koop. Bijna driekwart hiervan is bouwblok dat nu voor de helft benut is. Hierop staan een biggenstal (3.840 plaatsen), een kraamstal (300 plaatsen), een dragende zeugenstal (1.000 plaatsen), een grote werktuigenloods, een woning en een mestbassin. Het bedrijf is van 2011 en de eigenaar moest verkopen vanwege de lage prijzen in deze moeizame sector. Het bedrijf staat sinds maart leeg. Dat is ook de reden dat het nu scherp in de markt wordt gezet. De vraagprijs is €1,1 miljoen.

  Foto: Foto: Kuiphuis vastgoed & advies
 • Het bedrijf is mooi vrij gelegen en ligt op een paar kilometer afstand van Markelo en Goor, waar alle basisvoorzieningen zijn. Het bedrijf is ook toegankelijk; snelweg A1 is dichtbij. De steden Hengelo (15 kilometer afstand) en Enschede (25 kilometer) zijn ook niet ver weg. Een groot voordeel is dat het bedrijf in een LOG-gebied ligt. Er zijn ruime uitbreidingsmogelijkheden. Ook zijn er geen beperkingen in de vorm van natuurgebieden. Het is daarnaast een optie om 4,5 hectare aanliggende grond bij te kopen. De vraagprijs wordt in dat geval €1,4 miljoen.

  Het bedrijf is mooi vrij gelegen en ligt op een paar kilometer afstand van Markelo en Goor, waar alle basisvoorzieningen zijn. Het bedrijf is ook toegankelijk; snelweg A1 is dichtbij. De steden Hengelo (15 kilometer afstand) en Enschede (25 kilometer) zijn ook niet ver weg. Een groot voordeel is dat het bedrijf in een LOG-gebied ligt. Er zijn ruime uitbreidingsmogelijkheden. Ook zijn er geen beperkingen in de vorm van natuurgebieden. Het is daarnaast een optie om 4,5 hectare aanliggende grond bij te kopen. De vraagprijs wordt in dat geval €1,4 miljoen.

  Foto: Kuiphuis vastgoed & advies
 • Een overzicht in de biggenstal met 3.840 plaatsen. De stal is pas vier jaar oud, maar een nadeel is dat enkele afdelingen hier nooit afgebouwd zijn. Een koper moet hier nog in investeren.

  Een overzicht in de biggenstal met 3.840 plaatsen. De stal is pas vier jaar oud, maar een nadeel is dat enkele afdelingen hier nooit afgebouwd zijn. Een koper moet hier nog in investeren.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Een luchtwasser was niet nodig voor de biggenstal. De stal heeft Groen label en wordt natuurlijk geventileerd.

  Een luchtwasser was niet nodig voor de biggenstal. De stal heeft Groen label en wordt natuurlijk geventileerd.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Een overzicht in de kraamstal die 300 plaatsen telt. Ook deze stal is nog niet helemaal af; één afdeling met 48 plaatsen moet nog afgerond worden. De stal is voorzien van een biologische luchtwasser.

  Een overzicht in de kraamstal die 300 plaatsen telt. Ook deze stal is nog niet helemaal af; één afdeling met 48 plaatsen moet nog afgerond worden. De stal is voorzien van een biologische luchtwasser.

  Foto: Theo Brummelaar
 • De hokken in de kraamstal zijn voorzien van het frisseneuzensysteem.

  De hokken in de kraamstal zijn voorzien van het frisseneuzensysteem.

  Foto: Theo Brummelaar
 • De drie stallen staan allemaal in verbinding met elkaar.

  De drie stallen staan allemaal in verbinding met elkaar.

  Foto: Theo Brummelaar
 • De dragendezeugenstal heeft capaciteit voor 750 guste- en dragende zeugen, 250 opfokzeugen en twee beren. Ook hier is indertijd gekozen voor een biologische luchtwasser.

  De dragendezeugenstal heeft capaciteit voor 750 guste- en dragende zeugen, 250 opfokzeugen en twee beren. Ook hier is indertijd gekozen voor een biologische luchtwasser.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Dit is de 80 bij 15 meter lange werktuigenloods. Het mestbassin - 4.000 kuub mestcapaciteit - bevindt zich iets verderop. Dit zeugenbedrijf lijkt het meest geschikt voor grote varkensbedrijven die een tweede locatie met groeimogelijkheden zoeken. De huidige milieuvergunning voorziet ook in 1.236 zeugen en 4.320 biggen. Maar die vergunning kan ook omgezet worden. Dan mogen er 160.000 vleeskuikens, 6.000 melkgeiten, 7.500 vleesvarkens of 3.000 vleeskalveren gehouden worden.

  Dit is de 80 bij 15 meter lange werktuigenloods. Het mestbassin - 4.000 kuub mestcapaciteit - bevindt zich iets verderop. Dit zeugenbedrijf lijkt het meest geschikt voor grote varkensbedrijven die een tweede locatie met groeimogelijkheden zoeken. De huidige milieuvergunning voorziet ook in 1.236 zeugen en 4.320 biggen. Maar die vergunning kan ook omgezet worden. Dan mogen er 160.000 vleeskuikens, 6.000 melkgeiten, 7.500 vleesvarkens of 3.000 vleeskalveren gehouden worden.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Op dit zeugenbedrijf wordt brijvoedering toegepast. De ruime voerkeuken bevindt zich in de machineberging. Het voersysteem in de stallen moet overigens nog geoptimaliseerd worden. In combinatie met enkele niet afgeronde afdelingen betekent dit dat een koper nog 2 tot 3 ton moet investeren.

  Op dit zeugenbedrijf wordt brijvoedering toegepast. De ruime voerkeuken bevindt zich in de machineberging. Het voersysteem in de stallen moet overigens nog geoptimaliseerd worden. In combinatie met enkele niet afgeronde afdelingen betekent dit dat een koper nog 2 tot 3 ton moet investeren.

  Foto: Theo Brummelaar
 • Het woonhuis is een jaar later gebouwd dan de bedrijfsgebouwen. De woning is onderkelderd en heeft een inhoud van 1.000 m³. Het woonhuis telt onder meer vier slaapkamers, een kantoor, een vliering en een zolder. Ook is er een ruime garage. Het woonhuis 'draait' op aardwarmte. Voor de stallen wordt een palletkachel gebruikt.</p>
<p> </p>
<p>Voor meer informatie: makelaar: Kuiphuis vastgoed & advies in Borne (Ov.), www.kuiphuisva.nl.

  Het woonhuis is een jaar later gebouwd dan de bedrijfsgebouwen. De woning is onderkelderd en heeft een inhoud van 1.000 m³. Het woonhuis telt onder meer vier slaapkamers, een kantoor, een vliering en een zolder. Ook is er een ruime garage. Het woonhuis 'draait' op aardwarmte. Voor de stallen wordt een palletkachel gebruikt.

   

  Voor meer informatie: makelaar: Kuiphuis vastgoed & advies in Borne (Ov.), www.kuiphuisva.nl.

  Foto: Theo Brummelaar

Laatste reacties

 • gag

  moet minstens 500000 investeren. zeugen 500000 varkensrechten kopen dan is het nog maar de helft waard van de vraagprijs anders staat het na een paar jaar weer te koop.

 • John*

  en dan nog aan t draaien komen.. als de bank slim is geven ze t een goeie ondernemer in bruikleen en verkopen ze t als t bedrijf een jaar (of 2) later lekker draait. Dat is win win voor beide partijen.

 • flyinghollander

  Is dit niet dat bedrijf wat was geruimd door nvwa?

 • V. Arkenshouder

  klopt flyinghollander, hoe komt de boerderij aan de info dat het door de slechte prijzen te koop is??
  Als het door de nvwa is, dan is het een andere oorzaak!!

  Boerderij geef goede info of geen info als je niet zeker van je zaak bent!!

 • John*

  bedrijf is sinds de oprichting nooit lekker aan t draaien gekomen.. mest ging niet meer weg en NVWA heeft orde op zaken gesteld. hard maar wel de realiteit.

  tijdens de veiling is t bedrijf er ook niet uitgegaan er zitten dus nogal wat haken en ogen aan t bedrijf.

 • gag

  john de bank is slim heeft het al knetterduur verkocht het schijnt nu van een vastgoedhandelaar de zijn; als het maar geen stroman van de bank is wat jij ?

 • haam

  had van de boerderij toch een betere redactioneel artikel verwacht want dit bedrijf is inderdaad ontruimd en door de bank via troostwijk b o g online verkocht voor de prijs van 1 000 000 euro incl alle grond al was bij de biedingen wel raar dat er opeens 125000 euro bijkwam in de massa ( de grond was al op waarde ingezet ) en zo als gag ook al aangeeft is er een vermoeden dat de bank dit bedrijf net zoals er bij kassen gebeurd via via in bezit gehouden heeft om maar te voorkomen dat het onderpand van andere varkenshouders in waarde daalt ??????? Dus Boerderij doe je werk en zoek het uit .

 • Gullef

  Ik denk dat boerderij voor dit artikel gewoon geld krijgt want het is toch een soort reclame, maar toch jammer dat het allemaal zo is gelopen

 • Snuffie

  als bank het viavia in bezit heeft gehouden, dan is de kans groot dat ze keurig de broek scheuren. Want dit goedje is echt geen 1,4 mln waard. De vastgoedhandelaar heeft het voor 1 mln gekocht. Grote probleem is dat de onderbouw/kelders al niet goed is. Gemeente eist dat eerste alle kelders hersteld worden, voordat er speklappen in komen. Kelders werken nu namelijk als een vergiet. Natuurvergunning heeft provincie doorgehaald.
  Alleen een pluimveeboer kan er nog iets mee: nieuwe betonvloer erin als verder het dak een vrije overspanning heeft.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.