Boerenblog

4 reacties

‘Minister, kom in actie tegen dierenactivisten’

Hekken en camerabeveiliging lijken nodig om veilig voedsel te produceren, zegt Erwin van de Wolfshaar.

De consument komt steeds verder van de markt af te staan. Toch blijkt ook uit recent onderzoek weer dat het gros van winkelend Nederland waardering heeft voor de Nederlandse boer en zijn intensieve werkzaamheden. Slechts een paar procent van de bevolking is principieel tegen vleesproductie.

Invloed van sociale media

De opkomst van sociale media heeft in de afgelopen jaren veel veranderd. Het heeft een kleine groep van veganisten en vegetariërs een luidere stem gegeven. Deze groep ‘wereldverbeteraars’ heeft een idealistisch beeld van de wereld en heeft zichzelf tot missie gesteld om een wereld zonder vlees te creëren.

Waar vroeger alleen een spandoek werd geplaatst, zie je dat er nu ernstige vormen van geweld gebruikt worden

Hun manier van protest begint te lijken op die van de Franse gele hesjes. Waar vroeger alleen een spandoek werd geplaatst, zie je dat er nu ernstige vormen van geweld gebruikt worden. Bedreiging, intimidatie en afpersing nemen onacceptabele vormen aan. Ook inbraak komt vaker voor.

Fake news

De regering durft niet op te treden tegen dierenactivisten en de linkse partijen maken graag gebruik van de illegale en gemanipuleerde filmopnames van Animal Rights. Waar is de tijd van hoor en wederhoor in de journalistiek? Varkens in Nood hoeft maar iets te roepen en het is waar. Feitelijke onwaarheden zijn aan de orde van de dag. Er wordt geknoeid met cijfers en samengewerkt met linkse vegetarische professoren om ‘fake news’ in de media te krijgen: 2,3 miljoen illegale varkens in dit land… en het wordt nog geloofd ook.

De mening van een paar procent mensen zorgt voor emotionele keuzes in Den Haag

Ik ben zeer blij met initiatieven als Anti Varkens In Nood, die momenteel een krachtig tegengeluid geven aan de leugens over onze sector. De productie van fake news zal echter altijd blijven en zal door linkse media ook graag gepubliceerd blijven worden. Daar ontkomen we niet aan. De mening van een paar procent mensen zorgt op dit moment daardoor wel voor emotionele keuzes in Den Haag.

Baseren op feiten

Het wordt tijd dat er weer beleid wordt gevoerd op basis van feiten, want nu wordt er met 2 maten gemeten. De uitval moet omlaag, terwijl de vrijloop van zeugen in het kraamhok gevraagd wordt. Wat wil men nu? Dierenwelzijn of lagere sterfte? We behoren al bij de beste van de wereld, maar dat wil niemand horen in Den Haag.

Hekken en camerabeveiliging

Het is toch triest dat we hekken en camerabeveiliging nodig hebben om veilig voedsel te kunnen produceren? Het wordt tijd dat de minister van Landbouw de boer beschermt, dat ze zich afkeert van de huidige misdaad tegen de varkenshouderij, samen met justitie het criminele gedrag zwaar bestraft en beleid voert op basis van feiten en stopt met het willen scoren op emotie. Wij zullen als sector nog meer proactief moeten communiceren en de politiek moeten blijven wijzen op de feiten om zelf de regisseur te blijven over onze cijfers en bedrijven.

Lees ook: Hard tegen hard in dierenwelzijnsdiscussie

Laatste reacties

 • Zuperboer

  chapeau!

 • glaasje

  Laat de minister maar eens als een leeuw door de tweede kamer brullen!!!!! Dat het zo niet langer kan. Vooral de PvdD en groen links moeten eens flink op zijn donder hebben. Zet de PvdD maar achter het hek in den haag. Staats gevaarlijk zijn ze daar bij de PvdD. en dat soort volk mag meepraten. Het is toch verschrikkelijk .

 • Noordam2

  we moeten namen en adressen van activisten gaan publiceren. voor een beetje een hacker zijn die adressen wel op te snorren. Eens kijken hoe ze reageren als daar eens een aantal stevige boerenzonen in de nacht binnenlopen om te kijken of alles wel volgens de wet is. Natuurlijk een paar compromiterende fimpjes op nemen

 • Henk.visscher

  Ook hier treed ze heel laks op, ik schaam me dat ze van boerenafkomst is

Of registreer je om te kunnen reageren.