Boerenblog

1759 x bekeken 6 reacties

Wyno moet naar Brussel

Donderdag 22 mei 2014: Europese verkiezingen. Er valt wat te kiezen! Een parlementair varkenshouder, buitengewoon loyaal aan zijn sector, zou geweldig zijn.

Wyno Zwanenburg zag ik in campagnetijd al een paar keer langskomen in de varkensshowroom, dat alleen al kenmerkt hem. Zijn afkomst zal hij nimmer verloochenen en graag beweegt hij zich tussen collega's. Nadat zijn bedrijf in de varkenspestperiode zwaar getroffen werd, wierp hij zich spontaan op om anderen te helpen. Zijn kennis en kunde bleef niet onopgemerkt, hetgeen hem in het dagelijks bestuur van de NVV bracht. Jarenlang hebben we aan Wyno een goede voorzitter gehad en als sluitstuk werkte hij begin vorig jaar loyaal mee om samen met LTO tot 1varkensgeluid te komen.

Stem op een boer
Ga ervan uit dat genoeg melkveehouders Jan Huitema richting Europa stemmen en dat 'onze' Annie Schreijer nog voldoende bekendheid geniet om veel voorkeursstemmen aan te trekken. Drie Nederlandse europarlementariërs van dit landbouwkaliber zou natuurlijk geweldig zijn. Kijk over partijen en partijleiders heen en laat het boerenhart spreken. Van VVD-lijsttrekker Hans van Baalen is bekend dat hij graag van de landbouwsubsidies af wil, en collega Esther de Lange van mijn CDA sprak in ons dorp uit dat boven-Europese dierenwelzijnsregelgeving vanuit Den Haag gewoon moet kunnen. Veel melkveehouders respectievelijk varkenshouders denken hier heel anders over.
Wyno hing na afloop van Henk Blekers inleiding een verkiezingsposter op in de showroom: 'Brussel kan best wat boerenverstand gebruiken'. Tijdens zijn persoonlijke campagne gebruikt hij de leus: 'Wyno wil naar Brussel'. Dat is net iets te bescheiden. Ik zou er van maken: 'Wyno moet naar Brussel'. Met 20.000 stemmen is dat haalbaar.

Bron: FarmFocus

Laatste reacties

 • leftturn

  Denk voor u stemt ook aan het stemgedrag van de liberale vrienden recentelijk in de tweede kamer. Hulde voor inzet lodders, maar mag wel blaffen van rutte echter niet bijten.
  Voor VVD is landbouw wissel geld. We worden als eerste geofferd door deze uitermate hypocriete premier. Een echt unilever mannetje: veel gebakken lucht, maar hij heeft de thermostaat niet meer onder controle. Daardoor raakt hij steeds meer aangebrand. Als u op een partij wilt stemmen die achter een hoger beroep fokverbod nertsen wilt stemmen, kom dan niet achteraf klagen.

 • Marco22

  Verkeerde partij Wyno. Agro beleiden met de mond maar stemmen voor het kapitaal of wisselgeld.

 • joannes

  De VVD heeft maar één belang: De Multinationals niet voor de voeten lopen. De vraag is dan of de boer daar belang bij heeft? Natuurlijk zullen er velen roepen: we zijn met alle agro producten afhankelijk van export en export kanalen. De VVD biedt daar de ruimste mogelijkheden. Maar, vraag ik me dan af: Is de VVD loyaal en ruimte scheppend voor de boeren die dag in dag uit voor eigen risiko zorgen dat er grondstoffen zijn voor bewerking en export? En jammer genoeg moet ik dan constateren dat de VVD met Boeren weinig opheeft, ze laten ze aan hun lot over. Alleen in verkiezingstijd zijn boeren interessant. De VVD richt zich voornamelijk op de belangen van Banken en Multinationals om het geinvesteerd kapitaal veilig te stellen. Boeren en boerenproblemen staan niet hoog op de agenda en lijken hun te miezerig om er aandacht aan te besteden of...... ze maken zich lokaal sterk voor een mega bedrijf wat het voor de verwerker makkelijker maakt maar een directe concurrentie betekend voor de kleinere familiebedrijven.

 • reiziger

  Leftturn je annelieze is helemaal juist over de vvd
  ben geen ezel en stoot je niet twee keer aan de zelfde steen vvd is absoluut niet landbouw minenend het gaat er niet om wat je zegt maar wat je doet gewoon mooi rechts lullen maar via links de zakken vullen
  Landbouw is wissel geld

 • j.verstraten1

  Aansluitend bij de analyses hierboven zie ik Wyno liever in de 2e kamer dan in Brussel. VVD kan meer Wyno gebruiken.

 • koestal

  Hans van Baalen kan zelf wel wat boerenverstand gebruiken,hij kan blijkbaar goed met Pechtold ,die is ook voor afschaffing van de landbouwsubsidies,hij krijgt straks de rekening wel ! Hij scoort hiermee niet !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.