Varkenshouderij

Achtergrond

Export varkensvlees EU blijft groeien

De EU heeft in de eerste 4 maanden van 2016 ruim 1,3 miljoen ton varkensvlees geëxporteerd. Dat is zo'n 35% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen 964.145 ton werd uitgevoerd.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De forse groei is vooral terug te zien in de export naar Zuidoost-Azië. De uitvoer van varkensvleesproducten naar dit werelddeel groeit explosief. Van januari tot en met april importeerde China alleen al 96,1% meer dan in dezelfde maanden vorig jaar. In totaal kwam de export naar dit land uit op 578.840 ton tegenover 295.190 ton een jaar terug.

Maar niet alleen China voert de import van varkensvlees vanuit Europa op. Hongkong importeerde 120.251 ton vlees. Dat is zo'n 38.000 ton meer dan vorig jaar. Naar Japan gaat ruim 22% meer varkensvlees dan in 2015. De Japanners voerden van januari tot en met april 119.557 ton vlees uit Europa in.

Ook meer uitvoer naar Verenigde Staten

Naast een flinke groei van de export naar Azië, is ook de uitvoer naar de Verenigde Staten met bijna een kwart toegenomen. In totaal ging 40.299 ton varkensvlees naar de VS. Een jaar terug was dit nog 32.964 ton.

Zuid-Korea importeerde juist een kwart minder varkensvlees uit de EU, maar is met 70.087 ton nog altijd een belangrijke afzetmarkt voor het Europese vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.