Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Varkensprijs Teleporc stijgt naar €1,51 per kilo

De varkensprijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) is dinsdagmiddag met 2 cent gestegen naar €1,51 per kilo geslacht gewicht. Daarmee staat de notering voor het eerst sinds september vorig jaar weer boven de grens van €1,50 per kilo.

De ontwikkeling op de Teleporc-veiling van dinsdag geeft de Duitse varkensmarkt ruimte om verder te stijgen na de stabiele prijzen van vorige week. Slachterijen nemen de aangeboden varkens maar wat graag op. Dinsdag werden alle 2.845 aangeboden varkens verkocht. Er werden zelfs partijen verkocht voor €1,54 per kilo.

Goede afspiegeling van markt

Hoewel op de Teleporc-veiling relatief weinig varkens worden verhandeld, is de veiling wel een goede afspiegeling van de huidige situatie in de Duitse varkensmarkt. De Teleporc-prijs staat nu 9 cent boven de noteringen van de slachterijen, terwijl dat verschil gemiddeld zo'n 4 à 5 cent is. Dat biedt de ruimte voor een prijsstijging van de Vereinigungspreis. De slachthuizen mikken vooralsnog op een onveranderde varkensprijs.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.