Varkenshouderij

Achtergrond 1821 x bekeken 1 reactie

Varkensprijzen in Duitsland blijven gelijk

De Duitse Vereinigungspreis blijft deze week stabiel op €1,40 per kilo geslacht gewicht. Eerder deze week werden op de varkensveiling Teleporc gelijke prijzen gemaakt.

Ook de varkensprijs van slachterij Tönnies blijft gelijk op €1,40 per kilo. In veel andere Europese landen zit er deze week eveneens geen beweging in de varkensprijzen.

Meer slachtingen

In Duitsland is sprake van een beperkt aanbod aan slachtrijpe varkens. Toch ligt het aantal slachtingen over de laatste twee maanden ongeveer 3 procent boven het niveau van vorig jaar. Ook in Nederland wordt meer geslacht.

Genoeg aanbod

Voor de huidige markt is het aanbod slachtrijpe varkens meer dan voldoende. De verkopen van de verschillende vleesonderdelen stonden al onder druk en dat is door de vakantieperiode nog versterkt. Het effect van een paar dagen mooi weer op de vleesverkopen is in deze tijd minder groot dan in de vroege zomer.

Tot eind augustus weinig verandering

In de markt leeft een sterk gevoel dat tot en met eind augustus weinig aan de situatie zal veranderen. Mogelijk gaat meer vraag vanuit China in het derde en vierde kwartaal de varkensmarkt wat ondersteunen. De EU kan profiteren van de gunstige koersverhouding en toenemende behoefte aan varkensvlees in dat werelddeel.

Prognose: stabiele varkensprijzen.

Rene Stevens

Eén reactie

  • krulsaart

    Laat die chinezen maar komen. Het derde kwartaal is inmiddels begonnen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.